A mai napon a házigazda Brazília Venezuela eleni játékának lehtünk szemtanúi. Jól kezdte az idei Copa Americát a selecao hiszem 3:0-ra verték meg Bolívia együttesét. Venezuela ugyanakkor kín keserves 0:0-át játszott Peru együttesével. A Brazilok előjelei a torna előtt Neymar sérülését leszámítva pozitívak voltak, hiszen a korábbi esetekkel ellentétben nyugalom honolt az öltözőben a hírek szerint. A sorsoláskor lehetett tudni, hogy ha csak valami óriási csoda nem történi akkor Silváék bizton továbbjutnak az egyenes kieséses szakaszba. Az utóbbi időszakban nem sűrűn nyerték a brazilok a tornát így minden bizonnyal hazai közönség előtt nagy a motiváció e kupasikerre. Venezuela bárki dolgát meg tudja nehezíteni ugyanakkor nem nevezhető válogatottjuk világverőnek. Érdekes mérkőzés előtt állunk.


Brazília: Alisson;Luis;Silva;Marquinhos;Alves;Arthur;Casemiro;Neres;Coutinho;Richarlison;Firmino

Venezuela: Farinez;Hernandez;Villanueva;Osorio;Rosales;Machis;Murilo;Rincon;Moreno;Herrera;Rondnon


A mérkőzést Brazília kezdte. 2.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 11.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 17.perC. Richarlison érkezett jól egy kipattanóra majd lőtt kapura ám Farinez hárítani tudott, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nema lakult ki. 22.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 25.perc: ismét vendég szöglet helyzet nélkül. 33.perc: hazai szöglet melyből nem alakult ki helyzet. 37.perc: Murillo sárgult be. 41.perc: Casemiro sárgult be. A hosszabbítás 1 perc, melyben nagy helyzet nem alakult ki.

A második félidőt Venezuela kezdte. A félidőben Jesus állt be Richarlison helyére. 47.perc:büntető gyanús szituáció laakult ki akapu előtt melyet követően a videóbírózás következett. A büntető elmaradt a játék folytatódott tovább. 57.perc: Casemiro helyére Fernandinho állt be. 60.perc: Jesus kezelte jól a labdát majd lőtt a kapuba ám a találat lesről született így maradt a 0:0! 66.perc: Herrera helyére Martinez állt be. 68.perc. hazai szöglt helyzet nélkül. 72.perc: Everton állt be Neres helyére. 73.perc: két hazai szöglet következett helyzet nélkül. 76.perc: Machis helyére Figuera állt be. 85.perc: Rondnon helyére Martinez állt be. 87.perc. Coutinho lőtt egy pontos labdát követően a kapuba ám a videóbíró ismét jelzte les volt így marad a 0:0! A hosszabbítás 10 perc, 91.perc: Figuera sárgult be. 98.perc: két hazai szöglet követtte egymást melyekből helyzet nem alakult ki. Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első játékrészben mindkét együttes igyekezett kapura törően játszani ám csak a ahazaiak alakítottak ki kisebb nagyobb helyzeteket. Venezuela pár szögletet tudott elérni. A második félidőben brazília mindent megpróbált ám az égiek nem voltak velük. Két gólt is elvettek tőlük igaz teljes joggal hiszen a les az les. Összességébenosztály különbség volt a két együttes között ám a pontok tekintetében ezúttal nem mutatkozott különbség.