A 2019-es Copa America utolsó mérkőzéséhez érkeztünk az az a döntőhöz. Brazília hazai pályán nyerheti meg sok évet követően e fontos serleget míg Peru szintén több év elteltével bővíthené vitrinjét e trófeával. A Brazil válogatott útja viszonylag sima volt igaz akadt mikor 11-esekkel juott tovább. Ám a torna során a rendes játékidőben gólt sem kapva jutottak el idáig. Peru kitűnő mérkőzésket játszva teljesen megérdemelten ért el a döntőig. A játékerő illetve a buzdítás tekintetében Brazília számít az abszolut favoritnak. Ám Peru kitűnő helyzetkihasználása még a Selecao-t is megállásra kényszerítheti. Kitűnő döntő előtt állunk két remek együttes részvételével.

Brazília: Alisson;Sandro;Silva;Marquinhos;Alves;Arthur;Casemiro;Everton;Coutinho;Jesus;Firmino

Peru: Gallese;Advincula;Zambrano;Abram;Trauco;Yotun;Tapia;Carrilo;Cueva;Flores;Guerrero

A mérkőzést Peru kezdte. 2.perc: Cueva lőtt centikkel a kapu mellé. 6.perC: Tapia távoli lövée kerülte el a kaput. 13.perc: Jesus lövését tisztázták. 15.perc: Jesus a jobb oldalon cselezett majd adott középre ahol az érkező Everton a kapuba lőtt közelről 1:0! 24.perc: Coutinho lőtt kevéssel a kapu mellé. 27.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 30.perc: Jesus sárgult be. 36.perc: egy hosszú keresztlabdára Firmino érezett jól ám fejese a kapu fölé szállt centikkel. 41.perC: Silva kezezett s a megítést büntőt videó bírós vizsgálatot követően Guerrero lőtte a hálóba 1:1! Allison első kapott gólja volt ez a tornán. A hosszabbítás 5 perc, 47.perc. Jesus kapott jó labdát majd higgadtan gurított a kapuba 2:1! Ezzel ért véget a játékrész.

A második félidőt Brazília kezdte. 46.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 49.perc: Tapia sárgult be. 51.perc: Coutinho volt önző s lőtt a védőkbe. 53.perc: Silva sárgult be. 54.perc: Firmoni hagyott ki nagy ziccert. 57.perc: perui szöglet melyet követően Brazil kontra következett melynek végén Sandro játszott Firmino elé aki azonban ismét hibázott. 67.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 68.perc: Zambrano sárgult be. 70.perc: Jeus könyökölt így újabb sárgát kapott piros lappal mehetett zuhanyozni. 73.perc: Alisson védett nagyot. 74.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 75.perc: Richarlison érkezett Firmino helyére. 77.perc: Coutinho helyére Militao érkezett illetve Yotunt Ruidiaz váltotta. 82.perc: Tapia helyére Gonzales érkezett. 84.perc: Advincula sárgult be. 86.perc: Polo állt be Carillo helyére. 89.perc: Evertont lökték a 16-oson belül büntető melyet videó bírót követően Richarlison lőtt ahálóba 3:1! A hosszabbítás 5 perc, 91.perc: Richarlison sárgult be túlzott gólöröm miatt. 92.perc: Everton helyére Allan érkezett. 96.perc: hazai szöglet mellyel véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrészben Peru jobban kezdett ám Brazília hamar átvette a játék irányítását. A vezetést gyorsan meg is szerezték s gyakorlatilag a félidő végéig úgy tűnt biztosan őrízni tudják azt sőt növelhetik is előnyüket. A vendég büntető még jobban feltüzelte a hazai támadókat akik még a félidő lefújása előtt vissza is szerezték előnyüket. A második játékrészben Peru mindent megtett az egyenlítésért ám a hazai kiállítás ellenére nem sikerült. A mérkőzés végén a hazaiak nem hagytak kérdést ki a jobb együttes. A Selecao megérdemelten nyert 9. Copa Americáját!!!!!!