Elérkeztünk a 2019.-es évi Copa America elődöntőihez. Két kitűnő párosítás közül a ma esti összecsapás döntővel felérő párosítást tartogat hiszen a Dél-Amerikai kontinens két legnépszerűbb válogatottja Brazília és Argentína csap össze a döntőbe jutásért. Az előjelek alapján egyértelműen a hazai k9rnyezetben szereplő Brazil együttes tűnik úgy a mai mérkőzés mint a torna favoritjának. Gólt eleddig nem kapott a Selecao, és ha nem is kimagaslóan játszik ugyanakkor meccseinek döntő többségét magabiztos játékkal és különbséggel nyeri. Ha nem is szöges ellentéte az Argentín válogatott riválisának, de semmi kép sem mondhatjuk azt, hogy minden stimmel Messiék háza táján. A védelem nem áll magabiztos lábakon s gyakorlatilag a közvéleményen kívül a válogatott játékosok is Messitől várnak minden váratlan megoldást. Ám a foci nem egyéni hanem csapatsport. A csoportkörből éppen továbbjutottak majd az egyenes kiesésben győzni tudtak ám a magabiztosság ekkor sem sugárzott a válogatottról. Összességében érdekes mérkőzés előtt állunk ahol meglepetés számba menne ha Argentína sikerrel tudná abszolválni a mai mérkőzést.

Brazília: Alisson;Sandro;Silva;Marquinhos;Alves;Arthur;Casemiro;Everton;Coutinho;Jesus;Firmino

Argentína: Armani;Tagliafico;Otamendi;Pezzella;Foyth;Paul;Paredes;Acuna;Messi;Martinez;Aguero

A mérkőzést Argentína kezdte. 4.perc: hazai szöglet melyet követően helyzet nema lakult ki. 9.perc: Tagliafico sárgult be. 10.perc: hazai szabadrúgás melyet követően maradt az eredmény 0:0! 12.perc: Paredes lőtt távolról a kapu mellé. 16.perc: Argentín szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 17.perc: Jesus jutott a 16-oson belülre majd lőtt nagy helyzetből a kapusba. 19.perc: Firmono tett kitűnő labdát Jesus elé aki gyakorlatilag az üres kapuba passzolt a játékszert 1:0! 26.perc: Alisson védte messi gyenge szabadrúgását. 30.perc: Aguero fejelt közelről a keresztlécre. 37.perc: Aguero nagy helyzetből lőtt a bevetődő védőkbe. 40.perc: Acuna és Alves is besárgultak. 43.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. Több helyzet nem alakult ki az első játékrészben.

A második félidőt Brazília kezdte. A félidőben Willian érkezett Everton helyére. 48.perc: hazai szöglet melyet Armani húzott le a levegőből. 50.perc: MArtinez lövését védte könnyen Alisson. 56.perc: Jesus passzát Firmino lőtte kevéssel a kapu mellé. 56.perc: Foyth sárgult be. 57.perc: Messi lőtt a bal kapufára. 58.perc: Martinez sárgult be. 59.perc: Acuna helyére Di Maria állt be. 64.perc: Miranda érkezett Marquinhos helyére a csere oka sérülés. 66.perc: Alisson védte messi szabadrúgását könnyedén. 67.perc: Paul helyére Lo Celso állt be. 70.perc: hazai szöglet melyet követően Firmino elé került a labda Jesus révén s csupán az üres kapuba kellett lőni a labdát 2:0! 78.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 80.perc: Jesus helyére Allan érkezett. 82.perc: Allan sárgult be. 84.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 85.perc: Dybala állt be Tagliafico helyére. 87.perc: firmino hibázott nagy helyzetben.88.perc: hazai szöglet melyből gólveszély nem alakult ki. 90.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 5 perc, 93.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 94.perc: Aguero sárgult be. Ezzel ért véget az összecsapás.

Az első játékrészben a ahzaiak kezdte magabiztosan s egyre több helyzetet dolgoztak ki. A 19.percben meg is tört a jég. Argentína ezt követően ébredt fel s több veszélyes helyzetet is kialalkítottak ám bevenni nem sikerült a hazai kaput. A második félidőben sok helyzetet alakított ki az Argentín válogatott ám ezeket sorra hagyták ki. A 71.percben a mérkőzés el is dőlt Firmono gólját követően. A mérkőzés végén brazília akár találatt is szerezhetett volna de a helyzetei kimaradtak. Összességében kitűnő meccset láthattunk ahol a biztosabban játszó házigazda jutott a döntőbe.