A 2019/2020-as Bajnokok Ligája szezon fontos forulópontjához érkezett. A héten kiderült mely 16 együttes jutott a nyolcaddöntőbe illetve melyik 8 együttes jutott csoport harmadikként az Európa Liga legjobb 32 együttese közé. Mint minden szezonban az ideiben is akadt megeleptés kieső illetve továbbjutó. A csoportokból többnyire a tradicionálisan nagy együttesek jutottak tovább, ám akad egy egy újonc együttes is a kieséses szakaszban. A sorsolás nem engedélyezi az azonos nemzetű együttesek összesorsolását valamint az azonos csoportból továbbjutott együttesek sem kerülhetnek egymással szemben. A csoportelsők csk csoport másodikokkal játszhatnak illetve fotdítva is igaz az állítás. A legjobb 16 együttes idén: Liverpool; Manchester City; Chelsea; Tottenham Hotspur; Barcelona; Atletico Madrid; Real Madrid; Valencia; PSG; Lyon; RB Leipzig; Bayern München; Borussia Dortmund; Napoli; Juventus; Atalanta
A nyolcaddöntők 2020.02.18.-án kezdődnek és 2020.02.25.-ig húzódnak majd a visszavágók következnek melyek 2020.03.18.-án érnek véget. Ezt követően a negyeddöntők sorsolása következik.


Atletico Madrid – Liverpool:


E két csapat több alkalommal is összefutott már. Az esélyek a Liverpool sikerét vetítik előre ám Simeone együttesét nem szabad leírni. 60-40% Liverpool javára.


Borussia Dortmund – PSG:


E párosításban egyértelműen a PSG az esélyes ám épp a francia sztár együttes búcsúzott az elmúlt években a legegyértelműbb párosításokból, vagy a legnagyobb előnyről. 70-30% a PSG javára.


Atalanta – Valencia:


Az Atalanta története során először ját ilyen magasságokban a BL-ben. Mondhatni a benntmaradó 16 együttes közül a két legkisebb költségvetésű együttes találkozója ahol megjósolni is nehéz ki juthat tovább, 50-50%.


Tottenham Hotspur – RB Leipzig:


Mindkét együttes képes kimondottan jó focit játszani. Az anyagi oldal inkább az angolok mellett áll valamint Mourinho nemzetközi rutinja is. Ám Gulácsi Péter együttese idén üde színfoltja volt a BL maezőnyének, 55-45% a Tottenham javára a továbbjutás esélye.


Chelsea F.C. – Bayern München:


Két nagymúltú sőt BL győztes együttes csatája várható akik több alkalommal is megmérettettek egymás ellen. Az idei év mindkét együttes számára hullámzó, némi előny a Chelsea-nak hogy a télen már igazolhatnak játékost, a korábbi eltiltás ellenére. Az esélyek 50-50%-ban oszlanak meg a továbbjutást illetően.


Napoli – Barcelona:


Talán a legegyértelműbb párosítás. Kisebb csoda kellene a Napolinak a továbbjutáshoz. 90-10% a Barcelona javára.


Lyon – Juventus:


Szintén elsőre egyértelmű párosításnak tűnik. A Juventus kerete illetve játékereje meghaladja ellenfele tudását, 70-30% a Juventus javára.


Real Madrid – Manchester City:


Egyfajta előrehozott döntőnek is lehetne nevezni. Valójában az eddigiek alapján eyik együttes sem sorolható a legnagyobb végső esélyesek közé. Mindkét együttes hullámzóan játszik igaz a City kerete erősebbnek tűnik. A továbbjutás esélye 50-50%.