Az idei szezonban sok kitűnő mérkőzést láthattunk és a 8 továbbjutó együttes névsorát olvasván biztosan kijelenthető, hogy remek csaták várnak még a szurkolókra. E szakaszban azonos nemzetű együttesek is találkozhatnak így akár egy német csúcsrangadó szemtanúi is lehetnek a BL nézői. Idén több mint 10 év után fordul elő, hogy Ronaldo és Messi csapatai közül egyik sem részese a legjobb 8 együttesének. Nézzük a sorolást.

Manchester City – Borussia Dortmund

A soroslás egyértelmű esélyese a Manchester City ráadásul a pályaválasztás előnye is az angolok számára kedvező. Igaz Haaland személye jelentős veszélyt jelenthet ám egyedül még kevés lesz a szezon eddigi legjobb védelme ellen.

Real Madrid – Liverpool

Egy korábbi BL döntő párosítása ismétlődik meg. Az esélyek kiegyenlítettek, egyik együttes sincs csúcsformában a sérültek miatt. A Liverpool idén akár a BL-ről is lemaradhat ha nem nyeri meg. A madridiak az elmaradt kereterősítések miatt idén visszafogottabb teljesítményt nyújtanak.  pályaválasztás előnye a Liverpool mellett szól.

Bayern München – PSG

Egy újabb BL döntő megismétlése ráadásul épp a legutóbbié. Európa jelenleg 3 legjobb együtteséből kettő  találkozik e párharcban. A PSG a Barcelonát ejtette ki, Neymar nélkül magabiztosan. Ugyanakkor a Bayern München talán a legerősebb mindegyik együttes közül. Rendkívül izgalmas meccsek előtt állunk.

Porto – Chelsea 

A párharc esélyese a Chelsea. Mindkét együttes kitűnően védekezik s rendkívül hatékonyan rombolja ellenfelei játékát. Tuchel irányítása óta a Chelsea 2 gólt kapott s nem veszített mérkőzést. A Porto ugyanakkor a jobb erőkből álló Juventus együttesét ejtette ki a BL-ből. 

A továbbjutók közül a Chelsea Porto győztese a Liverpool Real Madrid győztesével találkozik az elődöntőben míg a PSG Bayern párosítás továbbjutója a Manchester City Borussia Dortmund párharc győztesével.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .