A Bajnokok Ligája a nyolcaddöntőket követően a negyeddöntő sorsolásával folytatódik. Kitűnő s helyenként történelmi párharcok szemtanúi lehettünk az előző körben. Tíz év elteltével ismét 4 angol együttes a legjobb 8 csapat között. ugyanakkor mindössze 1 spanyol és 1 olasz együttest találunk 1 portugál és 1 holland együttes neve mellett. A Real Madrid 1011 napot követően vált biztossá,hogy nem védheti meg ismét címét. Két történelmi párharcot is láthattunk melynek a PSG és a Real Madrid is áldozatul esett. Ettől a körtől kezdve az azonos nemzetiségű együttesek összetalálkozhatnak illetve az azonos csoportból továbbjutott együttesek is találkozhatnak. A Manchester United és a Manchester City esetében az UEFA a manchesteri városi rendőrség kérésére abban az esetben ah a két klub egy este kellene,hogy otthon játsszon akkor a Manchester United “kárára” fogja a pályaválasztó jogot felcserélni. Tehát ha a vörös ördögök alap esetben idegenben kezdenének és a City is akkor a vörösök hazai környezetben fogadnák ellenfelüket. Érdekes sorsolás előtt állunk! Lássuk a párharcokat:

AJAX AMSTERDAM – JUVENTUS F.C.

E párharc egyértelmű esélyese az olasz együttes. Nem csak a sorsolás miatt hanem a játékos keret értéke és ereje miatt is. Igaz a holland együttes erőn felül kiejtette a Real Madrid-ot ám óriási csodának kellene bekövetkeznie ahhoz,hogy az “öreg hölggyel” is ugyan ezt tegye. 10% – 90%-al szemben.

LIVERPOOL F.C. – F.C. PORTO

Az angol együttes a párosítás esélyese ám a Portót nem szabad lebecsülni. Igaza az angolok a Bayern Münchent búcsúztatták míg a Porto a Roma együttesét. 60% – 40% a Liverpool továbbjutási esélye.

TOTTENHAM HOTSPUR – MANCHESTER CITY F.C.

A két angol együttes közül mostanság a City a bajnokságban dominál s a Bajnokok Ligájában is történelmi nagyságú sikerrel jutott a legjobb 8 együttes közé. A Tottenham Dortmund együttesét verte simán legalábbis az eredmények alapján. Mindkét együttes német ellenfelet győzött le, hogy a legjobb 8 együttes közé juthasson. 35% – 65% a Manchester City továbbjutási esélye.

F.C. BARCELONA – MANCHESTER UNITED F.C.

Talán a kieséses szakasz legpikánsabb párosítása ami a negyeddöntőt illeti. A katalán együttesnek még szerencséje is van hiszen alap esetben otthon kellett volna kezdjenek ám a fent említett okból a Manchester United kezd hazai pályán így a Barcelona otthon döntheti el a továbbjutás sorsát ha úgy alakulna. A két együttes kerete és formája közti különbség miatt szinte elképzelhetetlen a Manchester United továbbjutása. 90% – 10%-al szemben a Barcelona továbbjutási esélye.

Kitűnő mérkőzések várnak ránk Április hónapban ahol az is kiderül vajon az elődöntőbe mely együttesek juthatnak be. A Port Liverpool párosítás győztese a Barcelona Manchester United párharc győztesével találkozik míg a Manchester City Tottenham győztese az Ajax Juventus páros győztesével néz majd farkas szemet.