A Nemzetközi fociszezon elméletben már tart, ám a Bajnokok Ligája sorsolásával a csúcsfoci egy lépéssel közelebb került a gyakorlati lebonyolításhoz. Szerda este még 5 hely volt kiadó melyek aztán gyorsan beteltek. A tavalyi évhez képest mintha erősödött volna a mezőny legalábbis a történelmileg jelentősebb klubok neveire tekintve. Idén is 4 kalapban foglaltak helyet a különböző nemzetek együttesei.

1 Kalap: Rela Madrid (címvédő), Bayern München (Német bajnok), Chelsea (Angol bajnok), Juventusz (olasz bajnok), Benfica (Portugál bajnok), Monaco ( Francia bajnok), Szpartak Moszkva (Orosz bajnok), Sahtar Donyeck (Ukrán bajnok)

2. Kalap: Barcelona (spanyol 2.), Atletico adrid (Spanyol 3.), PSG (Francia 2.), BOrussia Dortmund (Német 2.), Sevilla (Spanyol 4.), Manchster City (Angol 3.), Porto (Portugál 2.), Manchester United (Európa Liga címvédő)

3.Kalap: Napoli (Olasz 3.9, Tottenham (Angol 2.), Basel (Svájci bajnok), Olympiakosz (Görög bajnok), Anderlect (Belga bajnok), Liverpool (Angol 4.), Roma (Olasz 2.), Besiktas (Török bajnok)

4. Kalap: Celtic (Skót bajnok), CSZKA Moszkva (Orosz 2.), Sporting (Portugál 3.), APOEL (Cpirusi bajnok), Feyenoord (Holland bajnok), Maribor (Szlovén bajnok), Quarabag (Azeri bajnok), RB Leipzig (Német 2.)

A Csoport: Benfica;Manchester United, Basel, CSZKA Moszkva

A csoport egyértelmű esélyese a visszatérő Manchester United, ám az angolok épp korábban estek ki oly csoportból melyben a Benfica és Basel együttese szerepelt. A második helyért minden valószínűséggel nagy csata várható a Benfica és Basel között.

B Csoport: Bayern München,PSG,Anderlect,Celtic

A csoportból ha nem a Bayern München és a PSG jut tovább akkor valamely klubnál fejek hullnak majd. Idén talán kijelenthető, hogy a franciák kerete már meghaladja a németek keretének mélységét és Neymar révén talán már az erejét is. Az Andrlect és Celtic az Európa Ligáért lesz nagy harcban.

C Csoport: Chelsea,Atletico Madrid,Roma, Quarabag

Meglehetősen kiegyensúlyozott csoport ahol Conte Chelsea-je nem készpénz,hogy továbbjut mert az Atletico Madrid a spanyol bajnokság miatt jobban összpontosíthat a BL-re mint az angol bajnokság miatt a Chelsea. A Roma kérdéses ám Spalletti együttese mindig veszélyes, legrosszabb esetben az Európa Liga szinte garantált.

D Csoport: Juventus,Barcelona,Olympiakosz,Sporting

Az első két hely a jelenlegi erőviszonyok alapján garantált sőt talán még a sorrend is. A 3. helyért a Sporting száll harcba nagyobb eséllyel.

E Csoport: Szpartak Moszkva,Sevilla,Liverpool,Maribor

A Liverpool és a Sevilla közel azonos szinten állnak míg őket a Moszkvaiak és a Maribor követi az előzetes erősorrendben. Talán az angolok kicsivel erősebbek lehetnek spanyol ellenfelüknél de ezt senki sem véste kőbe.

F Csoport: Sahtar Donyeck,Manchester City,Napoli,Feyenoord

E csoport is meglehetősen kiegyensúlyozottnak látszik ám a Manchester City kiemelkedik valamelyest. A további helyekért élet halál harc várható a közel azonos képességű Napoli,Feyenoord és Sahtar együttesei között.

G Csoport: Monaco,Porto,Besiktas,Leipzig

A Monaco és Port mintha felfelé kiemelkedne ám a Besiktas és a Leipzig is okozhat meglepetést. Masszív csoport nagy csaták várhatóak.

H Csoport: Real Madrid,Borussia Dortmund,Tottenham Hotspur, Apoel

A Real Madrid továbbjutása biztosra vehető ám a 2. helyért a Tottenham és Dortmund nagy csatában lehet.

Összességében kitűnő csoportok jöttek létre akik remélhetőleg szebbnél szebb gólokkal és jobbnál jobb mérkőzésekkel kápráztatnak el bennünket Nézőket!!!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .