A Bundesliga 2 hónapnyi szünetet követően a 26. fordulójával folytatódik. A forduló csúcsrangadójára a “sárga fal” előtt kerül sor. Igaz idén a szurkolók már nem lesznek a lelátóknak részei, ígyis érdekes illetve izgalmas rangadó előtt állunk. Jelelnleg a sárga tengeraslattjáró a tabella 2. helyén áll mindössze 4 pont lemaradásra a Bayern Münchentől. A Schalke a tabella középső traktusában áll a 8. elyen, s mindössze 2 pont választja el őket a 6. már Európa Liga indulást jelentő helytől. Kitűnő alakalom nyílik így az UEFA által megendgedett 5 cserés játék kipróbálására valamint a kissé viccesnek hangzó gólöröm eltörlésének (1,5 métert meg kell tartani). Persze emellett furcsa, hogy a sorfalban nem kell tartani az 1,5 méteret?! Érdekes mérkőzés előtt állunk.


Borussia Dortmund: Bürki;Akanji;Hummels;Piszczek;Hakimi;Delaney;Dahoud;Huerrero;Brandt;Haaland,Hazard


Schalke 04: Schubert;Tibido;Sane;Nastasic;Opiczka;Serdar;McKennie;Kenny;Caliguri;Harit;Raman


A mérkőzést a Dorussia Dortmund kezdte. 12.perc: a vendég védők mintha kézzel értek volna  alabdához, a bíró a videóbíró segítségével végül nem ítélt 11-es jogosan. 16.perC: hazai szöglet helyzet nélkül. 23.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 25.perc: Haaland lőtt centikkel 15 méterről a kapu mellé. 27.perc: Caliguri csapott le egy kipattanóra majd lőtt Burki kezébe. 29.perc: Hazard ívelt középre ahol Haaland érkezett s lőtt a hálóba 1:0! Az idény folytatásának első találata, a gólöröm extrémre sikeredett. 36.perc: Guerrero lőtt a kapu fölé. 41.perc: két hazai szöglet következett melyeket követően Guerrero a kapuba lőtt 2:0! Ezzel ért véget az első félidő érdemi része.


A második félidőt a Schalke kezdte. A félidőben Matondo helyére Raman állt be illetve Wagner helyét Burgstaller vette át. 48.perc: Brandt kiugratását Hazard jól kezelte s a kapuba lőtt 3:0! Az eset miatt Sane besárgult. 53.perc: Dalaeny is besárgult. 63.perc: Haaland passzolt Guerrero elé aki a kapuba gurított 4:0! Megalázó vereség lehet ha a Schalke nem emebereli meg magát. 68.perc: Delaeny helyére Balerdi állt be. 73.perc: Piszczek sárgult be. 74.perc: Schopf állt be Serdar helyére. 76.perc: Caliguri helyére Miranda állt be. 79.perc: Hazard helyére Sancho állt be. 86.perc: Matondo sárgult be. 87.perc: Kenny helyére Becker állt be illetve Dahoud helyére Götze. 88.perc: Guerrero helyére Schmelzer állt be. 90.perc: vebndég szöglet melyből helyzet nem alakult ki.


Az első játékrészben a hazaiak domináltak s meg is szerezték a vezetést melyet később meg is tudtak duplázni. A vendégekenk csupán egy veszélyes lövésre futotta. A második félidőben is a hazaiak domináltak s gyakorlatilag az 50. percre minden lényegi kérdés eldőlt. Összességében a jobb együttes tudptt győzni meglepően nagy különbséggel.