Az ősz legnagyobb rangadóját rendezik meg a Bundesligában ahol a Borussia Dortmund a Bayern München gárdáját fogadja. A Bayern idén szinte ellenállhatatlan. Gyakorlatilag alig van meccs melyet nem nyernek meg s vezetik is a Bundesliga tabelláját illetve a BL csoportjukat. A Dortmund ugyan látványosan játszik ám helyenként bele bele fut nehezebb mérkőzésekbe. Fiatal keretük valamint a keretük mélysége elmarad mai ellenfelétől s talán minőségben is erősebb a Bayern München. A mai meccs esélyese a vendég gárda. Kitűnő összecsapás előtt állunk. 


Borussia Dortmund :Bürki;Guerrero;Hummels;Akanji;Menuier;Witsel;Delaeny;Rayna;Reus;Sancho;Haaland


Bayern München : Neuer;Hernandez;Alaba;Boateng;Sarr;Kimmich;Goretzka;Müller;Gnabry;Lewandowski;Coman


A mérkőzést a Bayern München kezdte. 1.perc: Lewandowski lőtt a kapu mellé közelről. 5.perc: Müller lövését Bürki védte. 12 perc: hazai szöglet helyzet nélkül majd egy kontrát követően Bayern szöglet következett melyet követően Goretza fejesét Bürki védte. 25.perc: Lewandowski lőtt a hálba ám a VAR érvénytelenítette. 31.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 36.perc: Kimmich sérült meg helyére Tolisso érkezett. 41.perc: Sancho lőtt a kapu mellé. 45.perc: Reus lőtt szép gólt 1:0! 48.perc: Delaeny sárgult be. 49.perc: Alaba lövése talált utat a hálóba 1:1! Ezzel ért véget a félidő.


A második félidőt a Dortmund kezdte. 47.perc: Haaland lőtt közelről a kapu mellé. 48.perc: vendég kontra melynek végén Lewandowski fejelt a hálóba 1:2! 50.perc: Coman lőtt a jobb oldali kapufára. 53.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 55.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 60.perc: Delaeny helyére Bellingham érkezett. 66.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 69.perc: Coman helyére Sane állt be. 69.perc: előbb Boateng helyére Martinez állt be majd Brandt váltotta Reynát, illetve Sancho helyére Hazard érkezett. 72.perc: Lewandowski lövését Bürki védte. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 80.perc: Lewandowski passzát Sane fejelte a hálóba 1:3! 82.perc: Lewandowski sárgult be. 83.perc: Haaland lőtt gólt 2:3! 87.perc: Reus hagyott ki nagy ziccert. 91.perc: Witsel sárgult be. 93.perc: Lewandowski lőtt gólt ám a VAR érvénytelenített. Ezzel ért véget a mérkőzés.


Az első játékrészben a vendégek játszottak jobban, ám a hazaiaknak is akadt veszélyes helyzetük. A félidő végén egy gyors gól váltást történt. A második játékrészben a vendégek jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően nyerték meg a mérkőzést. Igazi rangadót láthattunk kitűnő tempóval. A vendégek okos játéknak köszönhetően nyertek.