A 2019/2020-as Bajnokok Ligája idény a hét közepén kezdetét veszi. Ismét egy rendkívül izgalmas szezon áll előttünk ahol megannyi nagy csata vár ránk szurkolókra. A csoporttok sorsolásakor már az id kiderült, hogy nem minden esélyes tud majd minden bizonnyal a csoportkörből továbbjutni. Az idény első nagy rangadóján a F csoportba látogatunk ahol a Borussia Dortmund és a BArcelona találkozik egymással Dortmundban. A csoportban kapott még helyet az Internacionale valamint a Slavia Praha. Így minden bizonnyal egy nagynevű együttes búcsúzni fog a csoportör végén. A Barcelona hazaája bajnokságában meglehetősen visszafogottan kezdett melyet Messi hiányának is be lehet tudni. Az Argentín klasszis a mai napon sem tud pályára lépni. A Dortmund jól kezdte hazája bajnokságát s a hétvégét követően a 2. helyen áll minimális lemaradással a Leipzig mögött. A mai találkozónak nincs igazi esélyese sőt talán a döntetlenre van a legnagyobb esély. Izgalmas csata előtt állunk.


Borussia Dortmund: Burki;Guerreiro;Hummels;Akanji;Hakimi;Dealeny;Witsel;Sancho;Reus;Hazard;Alcacer


Barcelona: Ter Stegen;Semedo;Pique;Lenglet;Alba;Arthur;Busquets;De Jong;Fati;Suarez;Griezmann


A mérkőzést a Barcelona kezdte. 13.perc: vendég labdajáratást követően vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. 15.perc: Delaeny sárgult be. 19.perc: Griezmann elől mentett nagyot a hazai védelem. 20.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 24.perc: Reus került helyzetbe ám lövését Ter Stegen hárította szép mozdulattal. 27.perc: Hummels fejelt ziccerből  akapu mellé. 37.perc: két játékmegszakítást követően vendég szöglet következett helyzet nélkül. 40.perc: Alba sérült meg helyére Sergi Roberto állt be. 47.perc: két vendég szöglet melyekből helyzet nem alakult ki.


A második félidőt a Dortmund kezdte. 47.perc: Hummes sárgult be. 48.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Burki védte Suarez próbálkozását. 49.perc: vendég szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 50.perc: Pique sárgult be. 59.perc: Semedo hozott össze egy bünteőt az ellenfél javára s egyúttal sárga lapot is kapott. A büntetőt Reus lőtte Ter Stegenbe maradt a 0:0! 59.perc: Fati helyére Rakitic állt be. 62.perc: két vendég szöglet helyzet nélkül. 65.perc: hazai szöglet melyet követően nem változott az eredmény. 67.perc: újabb veszélytelen hazai szöglet. 70.perc: Rakitic sárgult be. 71.perc: Alcacer szabadrúgása csak centikkel kerülte el a kaput. 73.perc: Brandt érkezett Hazard helyére. 77.perc: Brandt lövését védte Ter Stegen majd az ismétlésbe is nagy bravúrral kapott bele. 87.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 3 perc, 93.perc: egy jobboldali átadást követően Messi lőtt a védőkbe. Ezzel ért véget a találkozó. 


Az első játékrészben a vendég Barcelona mintha hazai környezetben játszott volna az első 20 percben. Ezt követően a hazaiak megmutatták mennyire veszélyesek ám találatot egyik együttesnek sem sikerült szereznie. A második félidőben a Barcelona aktívan kezdett ám a hazaiak átvették az irányítást sőt reus révén majdnem a vezetést is megszerezték ám a támadó kihagyta a 11-est. Ezt követően is akadt helyzet a hazaiak előtt ám élni nem tudtak vele csak úgy mint a barcelona sem. Összességében jó mérkőzést láthattunk ahol midkét együttes megszerezhette volna a 3 pontot.