A Premier League 20. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló rangadójára vasárnap kerül sor amikor is az Arseanl hazai pályán fogadja a Chelsea együttesét. A hazaiaknál előbb Emery edzőt menesztették majd a helyére érkező Ljumberg eredményei láttán inkább egy az edzősködéshez közelebb álló személyt Artetát ültették a kispadra. Arteta eleddig Guardiola mellett a City másodedzői pozíciójában tanulta a szakma csínját bínját. Mindkét együttes számára égetően szükségesek lennének a pontok hiszen a Chelsea a 4. helyért van küzdelemben míg a hazaiak azért vannak küzdelelmben, hogy egyáltalán esélyük legyen a 4. hely megszerzésére. A szombati játéknap a Tottenham pontokat veszített míg a Manchester United nyert így a Chelsea került a vörös ördögök által közvetlen nyomás alá, a pontkülönsbség jelenleg 1 pont, míg az Arsenal ha ma nyem nyer lövőtávolságon kívül kerülhet számukra a Top 4. Érdekes jó mérkőzés előtt állunk, ahol a kispadokon a két klub ikonjanjai foglalnak helyet.

 
Arsenal: Leno;Torreira;Saka;Luiz;Chambers;Niles;Guendouzzi;Nelson;Özil;Aubameyang,Lacazette


Chelsea: Kepa;Rüdiger;Zouma;Tomori;Emerson;Kovacic;Kante;Azpilicueta;Mount;Willian;Abraham


A mérkőzétst a Chelsea kezdte. 4.perc: hazai szabadrúgás melyet Özil lőtt kevéssel akapu fölé. 6.perc hazai szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 8.perc: hazai szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 10.perc: Guendouzzi sárgult be. 12.perc: Mount került helyzetbe ám Leno nagyot mentett. 13.perc: hazai szöglet melyet követően Özil beadását Aubameyang szemfüles mozdulattal fejelt a hálóba 1:0! 21.perc: Chambers esett rosszul és sérült meg helyére  Mustafi állt be a hazaiaknál. 25.perc: szép hazai kontra a végén Kepa kaparintotta meg a labdát. 30.perc: Mount sárgult be, majd ezt követően rögtön Kante is besárgult. 34.perc: Rüdiger is besárgult. 35.perc: Emerson helyére Jorginho állt be a vendégeknél. 37.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 43.perc: Aubameyang lőtt éles szögből az oldalhálóba. A hosszabbítás 5 perc, 50.perc: Rüdiger lapos lövését védte Leno magabiztosan. Ezzel ért véget a játékrész.


A második félidőt a Arsenal kezdte. 48.perc: vendég szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. 55.perc: Jorginho sárgult be. 57.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. Ám egy ütközés miatt hosszas ápolásban részesült Rüdiger illletve Mustafi, összefejeltek. 58.perc: Tomori helyére Lampety állt be. 66.perc: Abraham lövését blokkolta Luiz. 70.perc: Kovacic helyére Hudson-Odoi állt be. 73.perc: Torreira sárgult be. 75.perc: vendég szöglet melyet követően Abraham fejet Leno ölébe. 76.perc: Özil helyére Willock állt be. 77.perc: Jirginho lerántás miatt Lacazette sárgult be reklamálásért, nagy bírói hiba történt hiszen Jorginho egyértelműen szabálytalan volt és így második sárga lappal az azpiros lappal kellett volna elhagynia a pályát. 78.perc: Willock lőtt centikkel a kapu mellé 16 méterről. 83.perc: vendég szabadrúgás melyet követően Jorginho talált a hálóba 1:1! 86.perc: Saka helyére Pepe állt be. 87.perc: Willian labdáját Abraham lőtte a hlóba 1:2! 90.perc: Niles sárgult be. A hosszabbítás 7 perc. Több nagy helyzet nem alakult ki. 


Az első játékrészben a ahzaiak kezdtek kitűnően. Sok helyzetet alakítottak ki s emellett egy sarokrúgást követően Aubameyang révén meg is szerezték a vezetést. A vendégek láthatóan szenvedtek s Lampard gyorsan be is hozta Jorginho-t Emerson helyére. A második félidőben a vendégek teljesen beszorították a hazaiakat kapujuk elé. A nagy nyomás eredménye meg is lett hiszen a Chelsea ha nem is teljesen megérdemelten de meg tudta fordítani a mérkőzést. Küzdős harcias mérkőzést láthattunk.