A Serie A 23. fordulóját rendezik meg a hétvégén. A forduló nyitó mérkőzését Rómában rendezik ahol az A.S. Roma fogadja a Bologna együttesét. A hazaiak nincsenek ihletett formában pálne hazai környezetben utóbbi 2 meccsükből otthon mindössze 1 pontot tudtak otthon tartani, igaz a jUventus volt az egyik ellenfél. A tabela tekintetében jelenleg 5.-ek a azaonos pontszámmal állnak az Atalanta együttesével a BL idnulás lehetőségéért. A Bologna kitűnő idényt teljesített eddig, jelenleg a tabella 11. helyén állnek ám egyesetleges győzelemmel rögtön a 6. helyre ugorhatnának mai ellenfelük mögé. A bologna formája kitűnő az utóbbi időben zsinórban 3 győzelmet arattak. Érdekes jó mérkőzés előt állunk ahol nem egyértelműen a Roma a meccs esélyese.


Roma: Lopez;Smalling;Kolarov;Mancini;Santon;Cristnte;Veretout;Mkhitaryan;Perotti;Ünder;Dzeko
Bologna: Skorupski;Tomíyasu;Danilo;Bani;Denswil;Soriano;Schouten;Svanverg;Orsolini;Palacio;Barrow
A mérkőzést a Bologna kezdte. 5.perc. BArrow lőtt a kapu mellé kevéssel. 15.perc: előbb Ünder eresztett meg egy kitűnő lövést melyet Skorupski védett nagy bravúrral, majd Orsolini lőtt kapásból a kapuba 0:1! 20.perc: Savanber lőtt a kapu fölé nagy helyzetből. 22.perc: egy kpauelőtti kavarodsát követően Denswil lőtt saját kapujába 1:1! 24.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nem alakult ki. 26.perc: Barrow próbálkozott távoli lövéssel mely megpattant s így a kapuba vágódott 1:2! 35.perc: Svanberg lőtt a kapu mellé távolról. 37.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 38.perc: Svanberg sárgult be. 42.perc: Palacio lőtt kapura ám a kapus óriási bravúrt bemutatva menteni tudott. 44.perc: vendég szöglet helyzet élkül. Így ért véget az első játékrész.


A második félidőt a Roma kezdte. 50.perc: vendég szöglet melyet követően a lada kipattant ám az ihletett formában játszó Barrow elé került aki egy szólót követően a kapuba talált 1:3! 55.perc: Schouten sárgult be. 57.perc: Ünder helyére perez állt be. 59.perc: előbb Santon majd Bani is besárgult. 61.perc: Santon helyére Peres érkezett. 67.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 72.perc: szép hazai összjáték végén Mkhitaryan fejelt a hálóba 2:3! 73.perc: Svanberg helyére Domingez állt be. 75.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. 79.perc: Vertout helyére Kalinic állt be. 80.perc: Dzeko lövését Skorupski védte nagy bravúrral. 81.perc: Cristante volt brutális így mehetett is azonal zuhanyozni. 83.perc: Orsolini helyére Olsen állt be. 85.perc: Peres sárgult be. 86.perc: Barrow helyére Juwrana állt be. 88.perc: Skorupski sárgult be időhúzásért. 89.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül. A hosszabbítás 5 perc, 94.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 


Az első játékrészben meglepetésre a vendégek irányítottak végig. Jól kezdték  mérkőzést s helyzeteket követően a vezetést is megszerezték. A hazaiak némi szerencsével egyenlíteni tudtak ám pár perccel később a vezetés már ismét a Bologna kezében volt. A felidő végéig több vendég gól is születhetett volna. A második játékrészben a Bologna továbbra is irányított s megszerezték harmadik találatukat. A hazaiak ugyan igyekeztek gólt lőni de egészen a 72. percig nem sikerült. Ekkor Mkhitaryan talála hálóba. A hazai esélyek a döntetlenre a 80. percebn erősen lecsökkentek Cristante belépője illetve piros lapja miatt. Összességében a Bologna érett játékának köszönhetően teljesen megérdemlten nyert ma este.