Az Olasz bajnokság a 13. fordulójához érkezett. A forduló rangadóját a San Siro stadionban rendezik ahol a Milan együttese a Napoli gárdáját fogadja. Mondkét gárda a várakozások alatt teljesít az idei szezonban. A Napoli az elmúlt években az egyetlen olasz együttes volt aki a Juventust egyáltalán meg tudta szorongatni. A Milan az elmúlt években a hírnevéhez méltó játékot próbálja visszaidézni ám nem túl nagy sikerrel. Az idie év mindkét esetben eddig negatívumokkal tartkított, a Napoli gyakorlatilag már most kiszállt a bajnoki címért folyó csatából, míg a Milan inkább a kieső zónához került kínosan közel. A hazaiak idén 7 alaklommal kaptak ki 1 döntetlen és 4 győzelem mellett, míg a vendégek 5 győzelem mellett 4 döntetlent harcoltak ki s 3 esetben kaptak ki. A mai csata gyakorlatilag talány sőt talán a döntetlen tűnik alegvalószínűbb eredménynek.


Milan: Donnarumma;Hernandez;Romagnoli;Musacchio;Conti;Paqueta;Biglia;Krunic;Bonaventura;Piatek;Rebic


Napoli: Meret;Lorenzo;Maksimovic;Koulybaly;Hysaj;Elmas;Zielinski;Allan;Callejon;Lozano;Insignie


A mérkőzést a Napoli kezdte. Az elős 20 perc nagy mezőnyharcot eredményezett helyzetek nélkül. 20.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 24.perc: Lozano lőtt egy lecsorgó labdát a kapuba 0:1! Szinte a semmiből jött a vezetés. 26.perc: Paqueta sárgult be. 27.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 29.perc: Bonaventura lőtt szép mozdulattal a hálóba 1:1! 36.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 40.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 42.perc: Rebic fejelt egy középre adott labdát a kapu mellé. A félidőben több helyzet nem alakult ki.


A második félidőt a Milan kezdte. A félidőben Rebic helyére Kessie állt be. 49.perc: vendég szöglet melyet követően helyzet nema lakult ki. 58.perc: Callejon helyére mertens állt be. 65.perc: Insignie helyére Younes állt be. 69.perc: Elmas sárgult be. 72.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 73.perc: Hernandez sárgult be. 74.perc: hazai szöglet helyzet nékül. 75.perC: Biglia helyére Calabria érkezett. 78.perc: Younes sárgult be. 83.perc: Lozano helyére Llorente állt be illetve Piatek állt be Leao állt be. 87.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 90.perc: Conti sárgult be. Több érdekesség nem történt a mérkőzésen.


Az első játékrészben az együttesek küzdő jellege mutatkozott meg s ezt követően egy gyors gólváltás törte meg a mérkőzés csendjét. A második játékrészben mindkét együttes hatalmasat küzdött. A játék lüktetőbb volt mint az első félisőben ám a látvány rovására ment helyenként a fizikalitás. Összességében igazságos döntetlen született.