A 2020.-as Európa Bajnokság 3. játéknapjához érkeztünk. A mai napon újabb három mérkőzés vár ránk. Kezdésnek Anglia vághat vissza a korábbi VB elődöntőért Horvátországnak. Kora este Ausztria és Észak-Macedónia csap egymással össze majd minden bizonnyal egy izgalmas mérkőzésen Hollandia hazai pályán látja vendégül Ukrajnát. Kitűnő nap előtt állunk.     

Anglia – Horvátország

Anglia: Pickford;Trippier;Mings;Stones;Walker;Phillips;Rice;Foden;Mount;Sterling;Kane

Horvátország: Livakovic;Vrsaljko;Car;Gvardiol;Brozovic;Koacic;Modric;Kramaric;Rebic;Perisic

A mérkőzés elején az angol válogatott alakított ki több helyzetet Foden lövése a kapufáról vágódott ki. A félidő közepétől azonban a horvát válogatott került némi mezőnyfölénybe. A 42.perc:ben Car sárgult be. Ezzel véget is ért az első játékrész. 

A második félidőben előbb Kovacic sárgult be. Az 57.percben Piilips okosan passzolt Sterling elé aki a kapuba lőtt 8 méterről 1:0! Megérdemelt az angol vezetés. 64.perc: Foden sárgult be majd a 66.percben Brozovic is erre a sorsra jutott. A mérkőzés végét a horvát válogatott irányította s ki is alakítottak kisebb helyzeteket ám végül az eredmény már nem változott. 

Összességében az angol válogatott többet tett a sikerért s a taktikájuk is jól igazodott ellenfelükhöz. A horvát válogatott jelenleg még messzire van a VB-n mutatott játékukhoz. 

Ausztria –  Észak-Macedónia

Az összecsapás egyértelmű esélyese az Osztrák válogatott. Észak-Macedónia reális célja a gólszerzés mellett esetleg 1 pont megtartása mellyel a továbbjutók sorsát nehezítheti meg. 

Ausztria: Bachmann;Ulmer;Hinteregger;Dragovic;Lainer;Baumgartner;Laimer;Schlagler;Alaba;Sabitzer;Kalajdzic

Észak-Macedónia: Dimitrievski;Nikolov;Ristovski;Velkovski;Musliu;Alioski;Elmas;Aemi;Bardhi;Pandev;Trajkovski

Az első játékrészt az osztrák válogatott kezdte aktívabban. A 18.percben egy jobb oldali beívelést követően Lainer lőtt kapásból a hálóba 1:0! 22.perc: Kalajdzic hagyott ki helyzetet. 28.perc: tragikomikus jelenet az osztrák kapu előtt melynek eredményeképpen Pandev lőtt a hálóba 1:1! 42.perc: Trajkovski sárgult be. 

A második félidőt ismét az osztrák válogatott kezdte aktívabban. 63.perc: Nikolov próbálkozását Bachmann védte magabiztosan. 64.perc: Gregoritsch fejelt a kapu jobb oldala mellé. 78.perc: Alaba labdáját Gregoritsch lőtte a hálóba 2:1! 85.perc: Lainer sárgult be. 89.perc: Laimer lőtt a hálóba 3:1, ezzel el is döntötte a mérkőzést. Több helyzet már nem alakult ki.

Összességében a jobb erőkből álló osztrák együttes megérdemelten nyert, az olykor kitűnően játszó Észak-Macedón válogatott ellen.

Hollandia – Ukrajna

A C csoport egyik rangadóját rendezik meg ma este. Az Ajax arénában A Holland válogatott fogadja az Ukrán válogatottat.  Az esélyek a Hollandok mellet szólnak, ám a Sevchenko vezette szomszédunk igencsak rágós falatnak ígérkezik. Kitűnő összecsapás előtt állunk.

Hollandia: Stekelenburg;Aanholt;Blind;Vrij;Timber;Dumfires;Roon;Wijnaldum;Jong;Depay;Weghorst

Ukrajna: Bushchan;Kararev;Zabarnyi;Matviienko;Mykolenko;Zinchenko;Yarmolenko;Sydorchuk;Malinovsky;Zubkov;Yaremchuk

A mérkőzést elején Depay hagyott ki nagy ziccert. 5.perc: Dumpfries hagyott ki nagy helyzetet. 39.perc: Dumfries hagyott ki ismét nagy helyzetet. Több helyzet nem alakult ki a félidőben.

A második félidőben Hollandia kezdett jobban, az 52.percben Wijnaldum lőtt a hálóba 1:0! 58.perc: Weghorst immár két gólosra növelte a Holland előnyt 2:0! 75.perc: az EB eddigi legszebb találatát láthattuk Yarmolenko lőtt 22 méterről a bal felső sarokba 2:1! 79.perc: ukrán szabadrúgás melyet követően Yarenchuk fejelt a hálóba 2:2! 85.perc: Ake játszott Dumfires elé aki a kapuba fejelt 3:2! A mérkőzés végén Sydorchuk sárgult be.

Az EB eddigi legjobb és legtöbb gólt hozó összecsapásán elképesztő iram mellett szebbnél szebb gólokat láthattunk. Az eredmény végül papírforma lett ám a mutatott játék mindkét együttesre nézve biztató a későbbiek tekintetében. 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .